Η διάγνωσή μου

Icon_Diagnose
turquoise
Icon_Diagnose

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Όταν κατανοήσετε τη σημασία της διάγνωσής σας και πώς επηρεάζει το σώμα, μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά με τους γιατρούς σας σχετικά με τις καλύτερες επιλογές φροντίδας για εσάς.

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ;

Οι ερευνητές εξακολουθούν να μην γνωρίζουν για ποιο λόγο επιστρέφουν ορισμένοι καρκίνοι του μαστού. Το γεγονός ότι ο καρκίνος σας έχει επιστρέψει δεν σημαίνει ότι λάβατε λάθος θεραπεία για τον πρώιμο καρκίνο του μαστού, ούτε σημαίνει ότι δεν φροντίσατε τον εαυτό σας.

Η αλήθεια είναι η εξής: όποιος έχει καρκίνο του μαστού μπορεί να εμφανίσει υποτροπή ή ύφεση ανά πάσα στιγμή: μερικές φορές ο καρκίνος επιστρέφει.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ;

Ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού (ΜΚΜ) είναι διαφορετικός από τα πρώιμα στάδια της νόσου. Ο ΜΚΜ έχει εξαπλωθεί πέρα από τον μαστό σε άλλα όργανα του σώματος, οι όγκοι αυτοί που εντοπίζονται σε άλλα μέρη του σώματος αποκαλούνται μεταστάσεις.

Εάν λάβατε στο παρελθόν θεραπεία για καρκίνο του μαστού, πιθανό να ήταν για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ο ΜΚΜ είναι μια χρόνια νόσος. Η θεραπεία θα επιβραδύνει την εξέλιξη του καρκίνου, ίσως ακόμα και να τον σταματήσει για ένα διάστημα, αλλά βάσει των σημερινών δεδομένων θα χρειαστεί δια βίου θεραπεία.

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες λέξεις για να περιγράψετε τον ΜΚΜ, όπως δευτεροπαθής ή δευτερογενής καρκίνος του μαστού ή καρκίνος του μαστού σταδίου IV (τέσσερα). 

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΟΥ;

Δεν υπάρχει μία μοναδική εξέταση που να λέει ότι «έχετε μεταστατικό καρκίνο του μαστού». Το πρώτο πράγμα που θα θελήσουν να κάνουν οι γιατροί σας είναι να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον καρκίνο σας, όπως ο τύπος του και πού έχει εξαπλωθεί στον οργανισμό. Αυτές οι εξετάσεις βοηθούν το γιατρό σας να αποφασίσει ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για τη θεραπεία σας. Οι εξετάσεις είναι  απαραίτητες προκειμένου να μπορέσουν να ορίσουν ένα  αποτελεσματικό πλάνο θεραπείας που θα λειτουργήσει για εσάς.

  • Μπορεί να χρειαστεί να υποβληθείτε σε διάφορους τύπους εξετάσεων:
  1. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  2. ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
  3. ΒΙΟΨΙΕΣ

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην υποενότητα "Ο ΜΚΜ μου εις βάθος".

  • Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ανάλογα με τα συμπτώματά σας, εάν είχατε παλαιότερα καρκίνο του μαστού και τη συνήθη πρακτική που ακολουθήσατε στο νοσοκομείο, όπου σας παρακολουθούσαν.
  • Εάν είχατε παλαιότερα καρκίνο του μαστού, οι γιατροί σας θα πρέπει να επαναλάβουν μια πλήρη σειρά διαγνωστικών εξετάσεων για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικές με τον υπάρχοντα καρκίνο σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν έχετε κάνει τίποτα λάθος - δεν είναι δικό σας σφάλμα.

-